Articol publicat in Toate in data de 10 ianuarie 2021

Nu exista un numar magic de cate ori ar trebui sa mergi la sala in fiecare saptamana.

Cat de des trebuie sa merg la sala?

Cat de des trebuie sa mergi depinde de corpul dumneavoastra, de obiectivele pe care le aveti, programul de fitness stabilit si de programul dumneavoastra alocat sportului. Cu toate acestea, exista cateva linii directoare generale:

  • Fitness: 4 – 5 zile pe saptamana
  • Pierdere in greutate: 5 – 6 zile pe saptamana
  • Constructie masa musculara: 3-4 zile pe saptamana

–  Hai sa detaliem mai atent fiecare proces de antrenament mai sus mentionat.

  •  MERGETI LA FITNESS PENTRU PATRU-CINCI ZILE PE SAPTAMANA!

Daca doriti sa va imbunatatiti aptitudinile generale si sa pastrati forma generala buna si obiectivul dumneavoastra este sa aveti rezistenta mai mare sau arderea caloriilor mai buna, incercati trei zile de cardio si doua zile cu  antrenament de forta. Daca obiectivul tau este sa cresti forta si tonusul muscular, inverseaza aceasta abordare. De asemenea, puteti schimba in fiecare saptamana pentru a mentine lucrurile echilibrate. Cele doua zile ramase libere le putem numi „odihna activa”, adica este important sa aveti cel putin 30 de minute de activitate fizica pe zi pentru a va mentine starea de bine, chiar daca nu va antrenati. Acest lucru ar putea include o plimbare, activitati cu copiii dumneavoastra, sau orice activitate care sa tina musculatura mereu ocupata.

Beneficiile uni program de fitness de patru pana la cinci zile pe saptamana permite o rutina de un antrenament echilibrat, mentinandu-va activi lasand in acelasi timp corpul sa-si revina intre antrenamente. Multi oameni considera ca se simt mult mai bine atunci cand isi respecta antrenamentul de fitness si fac miscare!

  • SCOPUL TAU ESTE DE A PIERDE GREUTATE SAU DE A ARDE GRASIMILE!

Pentru a pierde in greutate sau de a arde grasimile, majoritatea adultilor au nevoie de 60 pana la 90 de minute de activitate fizica pe zi, mentinand in acelasi timp aportul caloric sub control. Acest lucru poate varia in functie de dieta, varsta si greutate, plus tipurile de antrenamente pe care le faceti.

Nu trebuie sa va petreceti tot timpul pe aparatele de cardio sau la exercitiile de aerobic pentru a pierde in greutate. Dedicarea a doua sau trei zile antrenamentului de rezistenta va tonifia si intari muschii in timp ce ardeti calorii. Concentrati-va asupra exercitiilor aerobice celelalte trei pana la patru zile.

Beneficiile mersului la sala de cinci ori pe saptamana va permite sa va antrenati zilnic intr-o singura sesiune si va ofera acces la multe modalitati de antrenament. Mergand si majoritatea zilelor saptamanii la sala este indicat nu numai pentru pierderea in greutate, ci si pentru o starea generala buna de sanatate si bunastare.

  • SCOPUL TAU ESTE SA CONSTRUIESTI MASA MUSCULARA!

Intr-un program de trei pana la patru zile, concentrati-va pe doua grupe musculare pe sesiune. Nu lucrati aceiasi muschi in zile consecutive, acordati-le timp sa se refaca. Unii atleti se descurca foarte bine facand antrenamente de cinci pana la sase zile pe saptamana, lucrand doar un singur grupa musculara de fiecare data. Daca vrei sa mergi la sala mai des, poti … dar sa nu fortezi sau sa lucrezi excesiv muschii obositi deoarece au nevoie de timp sa se refaca. In schimb, profitati daca aveti ocazia de sauna sau jacuzzi pentru relaxarea musculaturii si de a usura durerea dupa o sesiune de antrenament foarte intensa.

Beneficiile uni program de trei pana la patru zile permite odihna adecvata musculaturii. Muschii nu cresc atunci cand ridici greutati, cresc pe masura ce se recupereaza si se repara intre sesiuni. De asemenea, sistemul dumneavoastra nervos trebuie sa se refaca, astfel incat sa efectuati corect exercitiile din sesiunea de antrenament. Corpul dumneavoastra este posibil sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a se repara, trebuie sa va ascultati corpul, mai ales dupa un antrenament deosebit de intens. Daca un muschi sufera, fii atent si acorda-i timpul necesar refacerii si nu-l mai solicitati pana cand acesta se reface.

Mergand la sala, calitatea este mai importanta decat cantitatea. Consilierea unui antrenor profesionist este o modalitate excelenta de a formula un plan de antrenament care functioneaza pentru obiectivele alese. El / ea va poate ajuta sa profitati la maxim de antrenamentele dumneavoastra.

PUREMIXED® – COMPROMISE IS NOT AN OPTION

sport