Articol publicat in Nutritie in data de 23 iunie 2020

Carbohidrații sunt principala sursă de energie a mușchilor. În timpul unui antrenament, mușchii noștri preiau acea energie de la

Carbohidrați

Carbohidrații sunt principala sursă de energie a mușchilor. În timpul unui antrenament, mușchii noștri preiau acea energie de la carbohidrații din mâncarea noastră pentru utilizare imediată (glucoză) sau din depozitele de energie în plus din mușchi (glicogen).   

Să avem carbohidrați în dietele noastre din cereale integrale, fructe sau legume oferă combustibil pentru toți mușchii pe parcursul zilei (inclusiv creierul nostru) și ajută la maximizarea acelor depozite de glicogen pentru a ne putea antrena mai tare și mai mult timp și să reaprovizionăm acele depozite după un antrenament provocator, ajutând la accelerarea recuperării musculare.   

Cercetările arată că dietele slabe în carbohidrați de lungă durată afectează negativ performanța la acele persoane care se antrenează din greu. Alergătorii de distanță lungă și alți atleți de anduranță beneficiază din consumul de carbohidrați pe parcursul sesiunilor de antrenament de lungă durată și curse (mai mult de 60 de minute) precum geluri sau băuturi sportive.   

Consumul de surse ușoare de glucoză pot ajuta la oferirea unui imbold de energie când depozitele tale de glicogen au fost deja la muncă. Pe scurt, consumul de carbohidrați înaintea unui antrenament încarcă nivelurile tale de energie și ajută la menținerea nivelurilor depozitelor tale de glicogen la maxim.   

Proteine

Majoritatea atleților știu că proteinele sunt cheia pentru creșterea mușchilor după un antrenament dar există un beneficiu în a consuma proteine și înainte de antrenament. Cercetările arată că ingestia de proteine înainte de mișcare ajută la disponibilitatea de a ajuta la creșterea și repararea mușchilor după antrenamentul tău.   

Consumarea de proteine înainte de un antrenament oferă corpului tău timp să le digere și să fie descompuse în aminoacizi care pot ajuta la creșterea și repararea mușchilor.

Alt studiu a arătat un beneficiu echivalent de la aceeași doză de proteine înainte și după un antrenament. Consumarea unei proteine adecvate în mod regulat, de asemenea, poate ajuta la optimizarea recuperării după ultimul tău antrenament pregătindu-te să performezi la capacitate maximă.