Articol publicat in Masa musculara in data de 05 ianuarie 2021

Nu vei obține creșterea masei musculare dacă nu "simți" mușchiul lucrând și nu atingi senzația de pompare bine-cunoscută.

Pure Mass te ajută în creșterea masei musculare sau luare în greutate.

Tema articolului este creșterea masei musculare și nu creșterea forței. Vom fi mai puternici dacă creștem în mod continuu greutățile, dar mai multă putere nu însemană mai mulți mușchi.

Dacă vrei să ai mușchi mai mari, trebuie să alegi o grupă musculară și când antrenezi grupa respectivă, trebuie să faci tot posibilul ca să eviți implicarea altor grupuri musculare în mișcare. Cu alte cuvinte, trebuie să execuți corect exercițiile. Nu te balansa, nu trișa. Nu vei crește în masă musculară dacă nu “simți” mușchiul respectiv lucrând și nu atingi senzația de pompare bine-cunoscută. Poate că vei crește în forță, dar acum vorbim despre creșterea masei musculare.

De exemplu, dacă îți antrenezi spatele, dar în mișcare sunt implicați prea mult bicepșii înseamnă că ai făcut un antrenament ineficient pentru spate. Poate că bicepșii tăi vor crește, dar spatele va stagna.

În mod normal, trebuie să crești în mod treptat greutățile, dar trebuie să fii atent și la executarea corectă. Dacă nu poți face exercițiul respectiv corect, înseamnă că greutatea este prea mare.

Greutăți medii sau greutăți mari în creșterea masei musculare?

Creșterea masei musculare

 

Un grup de cercetători au făcut un experiment cu 49 de voluntari (bărbați) cu o experiență de 4 ani în general, în antrenamente cu greutăți. Acești bărbați au făcut antrenamente intense timp de 12 săptămâni. Au fost sortați în două grupuri:

  • grupa “A” a lucrat cu greutăți de 30-50% față de 1RM* (rep max), deci cu greutăți medii și cu 20-25 de repetări la o serie
  • grupa “B” a lucrat cu greutăți de 75-90% față de 1RM cu 8-10 repetări

*RM: greutatea maximă cu care individul poate face 1 singură repetare

Fiecare grupă s-a antrenat pâna la epuizare. După colectarea datelor, cu cele mai moderne aparate, cercetătorii au ajuns la concluzia că nu au fost diferențe semnificative în creșterea masei musculare. Adică ambele metode au avut succes, fiecare grupă a crescut în masă musculară dar nu au fost diferențe mari.

Cercetătorii au ajuns la o concluzie: până când antrenamentul este foarte intens, adică ne antrenăm până la epuizare, nu contează dacă lucrăm cu greutăți mari și repetări mai puține sau greutăți mici și repetări mai multe. Asta înseamnă că ambele metode pot fi eficiente, dar nu ne oprim aici.

Ce cauzează creșterea musculară?

Dacă fibrele musculare suferă microleziuni de la antrenamentul cu greutăți, se vor regenera. Când se termină acest proces, mușchiul va fi un pic mai mare și mai puternic decât înainte. Acest lucru poate fi realizat cu 3 tactici de bază în culturism:

  • creșterea greutății în mod progresiv (progressive overload)
  • folosirea mai multor serii și repetări
  • încetinirea fazei negative pentru a provoca microleziuni mecanice

Potrivit unui expert de fitness respectat, și obținerea unei pompări musculare excelente poate declanșa creșterea musculară. Acest lucru poate fi realizat mai ales cu ajutorul greutăților mai mici cu mai multe repetări. El crede că secretul se află în combinarea greutăților mici cu cele mari.

Ideea principală este să faci lucruri cu care corpul și musculatura nu este obișnuită. Mușchii se adaptează la schimbări foarte rapid și eficient. Pun pariu că ai încercat și tu un alt tip de sport, cu un prieten de exemplu, și ai avut febră musculară a doua zi, chiar dacă ești obișnuit cu antrenamente intense. Asta s-a întâmplat deoarece sportul a fost diferit, nu pentru că acel sport era mult mai greu sau mult mai intens.

De asemenea, PURE Mass este un gainer de calitate superioară ce combină un raport optim între proteine și carbohidrați ce ajută la dezvoltarea masei musculare și luarea în greutate, iar pentru un rezultat mai complex recomandăm MUSCLE Pack,  acest pachet ajută la creșterea calității musculare și a forței, îmbunătățește performanța fizică în timpul exercițiilor de forță explozivă, reduce stratul adipos în mod semnificativ în același timp și vei fi mereu mai aproape de a-ți forma musculatura mult dorită, rapid și eficient, cu proteine de calitate.

Deci cum ar trebui să te antrenezi pentru dezvoltare maximă?

Cheia dezvoltării poate fi descrisă ușor: varietate și antrenament până la epuizare. Cu greutăți medii și uneori cu greutăți mari. Atenție, nu înseamnă că trebuie să faci lucruri total diferite de la antrenament, la antrenament. Asigură-te că oferi timpul necesar antrenamentului respectiv ca să aibă efect (1-4 luni) și dacă simți că corpul sau musculatura s-a adaptat, încearcă o nouă metodă.

 

PUREMIXED® – COMPROMISE IS NOT AN OPTION